Ingredienten: (4 pers.):
750 gram gekookte aardappelen
8 gekookte eieren
200 gr. gekookte ham in kleine dobbelsteentjes
250 gram geschilde en in blokjes gesneden tomaten
2 eieren
1/4 liter zure room
zout, peper uit de molen
nootmuskaat
4 tenen knoflook
50 gr. geraspte kaas
boter
bieslook | Bereiding:
Een vuurvaste schaal beboteren en laag om laag vullen met de gesneden ingrediënten, beginnende met de aardappelen, de bovenste laag moet uit tomaat bestaan. De twee eieren losroeren, zure room toevoegen, kruiden met peper, zout, nootmuskaat, uitgeperste knoflook erbij. Deze saus over de schotel uitgieten, geraspte kaas er over.
Paar klontjes boter er op. Ongeveer 20 à 25 minuten
in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Vlak voor het opdienen bestrooien met versgeknipte
bieslook.
|