Nieuws   Zoeken 

kwark krentenbrood van petra
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond bakmeel
125 gr. boter
125 gr. suiker
2 eieren
half pond kwark
zout
1 zakje vanille suiker
citroen schil
100 gr. rozijnen in de rum
wat walnoten en hazelnoten in stukjes
sucade
2 el rum
Bereiding:
Doe de bakmeel in een kom en voeg hierbij de boter, suiker 2 eieren kwark zout en vanille poeder toe. Meng dit alles tot een samenhangend deeg. Doe de geweekte rozijnen, citroenschil, noten sucade en twee eetlepels rum bij het deeg en meng alles heel goed door.
Zet de oven op 175 graden en laat deze warm worden. Leg op de bakplaat van de oven vetvrij bakpapier. Maak van het deeg een bal en druk deze naderhand een beetje plat zodat de een ovaal bolletje krijgt. Leg dit op het vetvrije bakpapier in de oven en bak het brood in 1 uur gaar en bruin.
Receptnummer: 1552 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: petra colpa
Opmerking:
Dit is een overheerlijk krentenbrood met niet al te veel calorieen. Je kunt er eventueel amandelspijs in doen. Rol het deeg iets uit en leg er een rolletje spijs in. Rol daarna het deeg op en maak er een beetje een ovale vorm van
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept