Nieuws   Zoeken 

Gegrilde witlof van Marlies
Ingredienten: (2 pers.):
Witlof
Geraspte oude kaas
Groentebouillon
Olijfolie
Peper
Bereiding:
Snijd de witlofstronkjes overlangs doormidden en verwijder de bittere kern. Giet in een ovenschotel wat sterke groentebouillon (gewoon van wat bouillonpoeder met warm water) tot ongeveer 1 centimeter vanaf de bodem. Leg hierin de witlofhelften met het buitenblad naar onder. Besprenkel de binnenkanten met wat olijfolie. Strooi de geraspte kaas over de witlofhelften tot je ze bijna niet meer ziet (lekker dik dus). Strooi hier nog wat peper en evt. paprikapoeder over. Zet dit op 225 graden ongeveer 15 minuten in de oven. Laat het daarna nog 5 minuten gratineren onder de grill.
Receptnummer: 1628 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Het lekkere aan dit recept is dat de witlof niet gekookt is, maar wordt gaar gestoofd in de bouillon. De witlof blijft daardoor lekker knapperig. De bouillon, die door de witlof nog lekkerder smaakt, kun je gebruiken om over bijvoorbeeld de gekookte krieltjes te gieten als een soort jus.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept