Nieuws   Zoeken 

Taco's peer in wite wijn-citroen-slagroomsaus
Ingredienten: (3 pers.):
3 rijpe hand peren
1 citroen
3 el suiker
150 ml droge witte wijn
125 ml slagroom
4 blaadjes mint
verse tijm
Bereiding:
De peren schillen, klokhuizen verwijderen en in stukken snijden. Boven een klein pannetje de schil van de citroen raspen, vervolgens de citroen uitpersen en het sap in de pan gieten. Suiker en wijn toevoegen en aan de kook brengen. Nu de stukjes peer erbij doen en 5 minuten op laag vuur laten koken. Dan de peer stukken omdraaien en nog 5 minuten laten koken. Nu de peer uit de pan scheppen en de saus nog enkele minuten in laten koken. Ondertussen slagroom stijfkloppen. Voorzichtig de saus door de slagroom scheppen. De peer over bakjes verdelen en het slagroom-wijn-citroenmengsel er overheen gieten. Garneren met munt en tijm MMMMM.
Receptnummer: 1638 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Taco
Opmerking:
Ik gebruik kleine flesjes witte wijn van "Droe Steen" voor dit recept.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept