Ingredienten: (3 pers.):
1 gestoomde makree (200 gr. schoon)
snufje paprikapoeder (scherp)
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
een beetje citroensap
halve dl. slagroom (stijfgeslagen)
peper en zout
1 komkommer (dun) | Bereiding:
Fileer de makreel en verwijder zonodig met een pincet alle graten. Wrijf de vis door een zeef. Vermeng in een kom de vuspuree met het paprikapoeder, de mayonaise, de bieslook en het citroensap. Spatel er de slagroom door. Breng de mousse op smaak met peper en zout en laat deze in de koelkast tenminste 3 uur opstijven. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een lepel de zaden en een deel van het vruchtvlees, zodat er nog een rand van circa een halve cm. overblijft. Bestrooi de komkommerhelften met zout en laat er een half uurtje het vocht uittrekken, de komkommer smaakt dan ook minder bitter. Spoel daarna het zout af en maak de komkommers droog met keukenpapier. |