Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. kip
2 in ringen gesneden uien
2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook
4 hardgekookte eieren
25 gr. boter
1 el pittige kerriepoeder
400 gr. panklare sperziebonen
1,5 dl kippebouillon (van een tablet)
peper, zout
1,5 dl Campina Room Fris
2 el fijngehakte peterselie
| Bereiding:
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Pel de eieren. Verhit de boter en bak de kipreepjes in 5 min. bruin. Bak de ui met de knoflook en het kerriepoeder al omscheppend 1 min. mee. Voeg de sperziebonen, de bouillon en wat peper en zout toe en stoof op een laag vuur in ca. 20 min. gaar. Voeg 10 min. voor het einde van de bereidingstijd de Campina Room Fris en de eieren toe. Garneer met peterselie. Lekker met gekookte aardappelen.
|