Nieuws   Zoeken 

Dorien's heerlijke ovenschotel met kabeljauw
Ingredienten: (4 pers.):
600 gram kabeljauw
4 aardappels
4 bosuitjes
6 trostomaten
kerriepoeder (lekker is ook Massala bij de Toko)
1 pakje roomkaas met kruiden (AH eigen merk)
flinke teen knoflook
peper en zout
Bereiding:
Schil de aardappels, kook ze ca. 10 minuten en snijd ze na afkoeling in plakjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Vet een rechthoekige ovenschaal in en warm de oven vast voor op 200°C. Wrijf de kabeljauw in met peper, zout en goed wat kerriepoeder. Verdeel de aardappelschijfjes over de ovenschaal, verdeel daarover de helft van de tomatenplakjes en leg daarop de kabeljauwfilet. Leg de rest van de tomaten erop en strooi de bosuitjes erover. De roomkaas verbrokkelen en gelijkmatig over de schaal verdelen. Wat klontjes roomboter erbij leggen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in het midden van de oven. De schotel gaat in totaal 30 minuten in de oven. Haal na 20 minuten de folie eraf zodat de kaas kan kleuren.
Receptnummer: 1670 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Dorien
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept