Nieuws   Zoeken 

Cisca's groente koekjes met salsadipsaus
Ingredienten: (5 pers.):
1 grote geschilde aardappel
1 peen geschild
1 ui
1 courgette
30 gr. boter
1/2 tl madras kerrie
2 el bloem
1 ei losgeklopt
125 ml sla olie
DIP:
1 tomaat klein gehakt
1 lente ui in ringetjes
4 el yoghurt
2 el citroensap
2 el fijngehakte peterselie
Bereiding:
Alle groenten apart raspen
Aardappel, peen en ui vermengen.
Courgette apart houden.
Boter verhitten en daar de kerrie in aanbakken ± 1 min.
Aardappel,peen en ui toevoegen en ± 5 min.bakken.
Uit de pan halen en in een kom doen.Bloem en courgette toevoegen en goed mengen.
Ei erdoor roeren.
Olie in een (frituur)pan verhitten.
Van het groentemengsel met lepels platte koekjes vormen en aan beide kanten knapperig bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Voor de dip alle ingredienten in een keukenmachine pureren en apart bij de koekjes serveren.
Wil je de dip wat pittiger voeg er dan wat druppels tobasco aan toe
Receptnummer: 1695 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: cisca
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept