Sabine's appel-kruimeltaart
Ingredienten: (10 pers.):
1 pak mix voor appeltaart
150 gr harde koude boter
1 ei losgeklopt
1 kg zure appels
50 gr gewassen rozijnen
50 gr suiker
2 a 3 tl kaneel
50 gr zelfrijzend bakmeel
1 springvorm van 22 cm doorsneden
Bereiding:
Beboter de vorm. Doe de mix, boter en 2/3 deel van het ei in een kom. Snijd dit met 2 messen tot er een kruimelige massa is ontstaan en kneed hiervan met een koele hand een samenhangende deeg.
Druk dit gelijkmatig op de bodem en tegen de zijwand van de vorm uit. Verwarm de oven op 200c.
Snijd de geschilde appels in dunnen schijfjes of kleine blokjes. Meng de suiker, kaneel en de suiker met het appelmengsel en druk dit stevig aan. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe aan het resterende deeg en maak er met de vingers een kruimige massa van. Strooi het kruimeldeeg over de appelmengsel en druk dit een beetje vast. Plaats de vorm in de oven en bak de taart in ca. 1 uur gaar en goudbruin.
Receptnummer: 1718 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 90 min. | Meer recepten van: sabine
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept