Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. doperwtjes (diepvries)
200 gr. schouderham, in dikke plakken
400 gr. tortellini met kaas
zout, peper
30 gr. boter
50 gr. magere spekblokjes
2 dl Campina Room Fris
40 gr. Parmezaanse kaas
| Bereiding:
Laat de doperwtjes ontdooien, Snijd de ham in blokjes. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in ruim water met wat zout. Verhit de boter en bak de spekblokjes goudbruin en knapperig, Schep de doperwtjes erdoor en voeg 0,5 dl water toe. Kook ze 5 min. op een laag vuur. Voeg de hamblokjes met de Campina Room Fris, de helft van de kaas en wat peper toe en warm al omscheppend goed door. Giet de tortellini of en verdeel de saus erover. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
|