Nieuws   Zoeken 

Renaatje's verrukkelijke varkenshaasjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
150 gr. oesterzwammen
250 gr. kastanjechampignons
50 gr. bakbacon
1 takje peterselie
50 gr. boter
4 varkenshaasjes van 150 gr.
zout, peper
½ el tijm
4 el marsala
1 el sojasaus
1/8 liter slagroom
Bereiding:
Ui pellen en halveren. Helften in dunne ringen snijden. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier. Taaie steeltjes van oesterzwammen snijden. Grote oesterzwammen in repen snijden. Champignons in plakjes snijden. Bacon in stukjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. Vijf borden voorverwarmen. In koekepan boter verhitten. Ui, paddestoelen en bacon ca 5 minuten bakken. Intussen varkenshaasjes schuin in plakken van 2 cm snijden. Met vleesmes iets platslaan. Varkenshaas bestrooien met zout, peper en tijm. Met schuimspaan paddestoelenmengsel uit de pan op een bord scheppen. In achtergebleven bakvet varkenshaas 5 minuten bakken, halverwege keren. Uit pan op voorverwarmde borden scheppen en onder aluminiumfolie warm houden. Aan achtergebleven bakvet toevoegen: champignonmengsel, marsala, sojasaus en slagroom. Aan de kook brengen en op hoog vuur ca 2 minuten laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Plakjes varkenshaas dakpansgewijs op borden rangschikken. Paddestoelensaus half erover en half erlangs schenken. Bestrooien met peterselie. Serveren met sperziebonen met katenspek en aardappel- kroketjes.
Receptnummer: 1769 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: renate ter velde
Opmerking:
niet supersnel maar wel overheerlijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept