Thom's pittige tapenade
Ingredienten: (4 pers.):
1 stokbroodje
3 flinke eetlepels olijfolie (eerste pers)
20 groene (pitloze) olijven
20 zwarte (pitloze) olijven
1 sjalotje
1 blikje tomatenstukjes
1/2 theelepel sambal (badjak)
1/2 knoflookteenje
scheutje citroensap
beetje peterselie
beetje (verse) koriander
peper en zout
Bereiding:
Warm het stokbroodje in de oven...
Snijd de olijven, het uitje en de knoflook in zeer kleine stukjes en meng ze in de olie, voeg de tomatenstukjes, de sambal en de kruiden toe, roer het geheel tot een gelijke pasta, maak op smaak met zout, peper en scheutje citroen.
laat geheel in koelkast een kwartiertje koelen, serveer het op de stukjes stokbrood. heerlijk met een glaasje kurkdroge zuidafrikaanse witte wijn.
Receptnummer: 1816 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Thom Jansen-Jongepier
Opmerking:
Perfect als voorgerecht bij een paella
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept