Ingredienten: (2 pers.):
2 kilo mosselen
1ui
1 teen knoflook
4 takjes peterselie
3 takjes tijm
4 dl melk
1 zakje mix voor bechamelsaus
10 draadjes saffraan
1 el olijfolie
3 el paneermeel
75 gram boter | Bereiding:
was de mosselen en verwijder open staande schelpen,snipper de ui en de knoflook, hak de peterselie, stroop de blaadjes van de tijm, breng 1 dl van de melk aan de kook, aat hierin, van het vuur af, de saffraan 10 min weken, voeg de overige melk toe, bereid volgens de aanwijzingen de bechamelsaus, maar gebruik slechts 4 dl melk. Fruit in een grote pan in de olie ui en de knoflook en de kruiden,voeg de mosselen toe en sluit de pan af, kijk na 10 a 15 min als de schelpen wijd open staan zijn ze gaar, verwijder dichte schelpen, schep de mosselen in een ovenschaal, roer de 2 dl mosselvocht door de saus, schenk de saus over de mosselen, bestrooi met het paneermeel en de boter in stukjes,l aat de mosselen onder de grill of 10 in de oven 220 gratineren |