Sylvia's indische kip
Ingredienten: (4 pers.):
4 grote uien (in grove stukken)
4 kippebouten
ketjap manis
1 pak halfvolle melk
sambal
4 hardgekookte (gepelde) eieren
Bereiding:
De uien fruiten. Als de uien glazig zijn de kippenbouten erop leggen (zonder kruiden, of naar eigen smaak). Flink veel ketjap erover schudden zodat de uien er in verdrinken. Zodra de ketjap warm is de melk erop gieten totdat de kippenbouten onder de melk staan, de sambal naar smaak toevoegen. Dit alles met de deksel op de pan 2 a 2,5 uur zacht laten pruttelen.
Het laatste kwartier de eieren in de pan erbij doen.
Opdienen met rijst en bijv. komkommersalade.
Receptnummer: 1836 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 150 min. | Meer recepten van: Sylvia Beekhuis
Opmerking:
Makkelijk, als het eenmaal op staat dan hoef je er niet meer na om te kijken.
Lekker voor als je visite krijgt die blijft eten.
Het lekkerste (vind ik) is de saus met de uien en melk en ketjap.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept