Nieuws   Zoeken 

Hanneke's meloen met witte wijn
Ingredienten: (8 pers.):
2 kleine meloenen
4 el kersenlikeur
2 el cognac
½ fles (ca. 3 ½ dl) mousserende witte wijn, gekoeld
Bereiding:
Halveer de meloenen en verwijder het vocht en de zaadjes
Boor met behulp van een aardappelboor balletjes uit het vruchtvlees en doe ze in een kom
Schep met een lepel het resterende vruchtvlees uit de schillen in leg de uitgeholde meloenhelften in het diepvriesvak van de koelkast
Vermeng de likeur met de cognac
Schenk dit over de meloenballetjes en plaats de kom in de koelkast voor een paar uur
Dresseren
* verdeel vlak voor het opdienen de meloenballetjes over de diepgevroren meloenhelften
* schenk er daarna een scheut mousserende wijn op
Receptnummer: 1843 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Met het oog op volgende maand ben ik al mijn menu een beetje aan het uitzoeken.
Met de rusttijd mee duurt dit recept veel langer maar bij elkaar is het ongeveer 40 minuten. Een zalig voorgerecht dus !!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept