Nieuws   Zoeken 

Pasha's timbale Javanaise met abrikozensaus
Ingredienten: (4 pers.):
1/4 liter melk
1/4 liter koffieroom
vanillesuiker
50 gr. suiker
6 blaadjes gelatine
100 gr.bitterkoekjes
1/2 potje abrikozenjam
slagroom
Bereiding:
De melk met een mespunt vanillesuiker en de suiker opzetten en even laten trekken. de gelatine weken. Als de melk kookt de geweekte gelatine erin oplossen en af laten koelen. Dan de koffieroom erbij doen.
De bitterkoekjes in de oven even laten bruinen en fijnstampen.
Als de massa begint te stijven wordt ze in de puddingvorm gedaan die even met koud water weggezet is geweest. De puddingmassa laag om laag met de fijngestampte bitterkoekjes in de vorm doen, stijf laten worden en keren. De pudding overgieten met de abrikozensaus en garneren met slagroom.
ABRIKOZENSAUS : 1/2 potje abrikozenjam opkoken met 4 lepels water, af laten koelen en op smaak maken met kirsch of vruchtenwijn.
Receptnummer: 1862 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Pasha
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept