Ingredienten: (8 pers.):
1 pakje ouwel (snoeppapier)
125 gr. boter
100 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
45 gr. bloem, gezeefd
175 gr. geraspte kokos
zout
1 ei
eventueel wat melk
| Bereiding:
Beboter een lage ronde bakvorm ø 24 cm en snijd de ouwel zo dat hij precies op de bodem past. Verwarm de oven voor (hetelucht 160ºC, onder- en bovenwarmte 175ºC). Smelt de boter in een pan (laat hem echter niet bruin worden) en roer er dan de suiker, vanillesuiker, bloem, kokos, wat zout en het ei door. Voeg eventueel, als het mengsel erg stijf is, nog een eetlepel melk toe. Neem dan de pan van het vuur en verdeel het mengsel over de ouwel in de vorm. Strijk de bovenkant glad. Zet de vorm midden in de warme oven en bak de kokoskoek in ongeveer een half uur gaar en bruin. |