Nieuws   Zoeken 

Angelique's rosbiefreepjes
Ingredienten: (4 pers.):
6 ons rosbief à la minute (AH)
4 zakjes rucola sla
knoflook
rozemarijn
zout
groene peperkorrels
olijfolie
Bereiding:
Snijd de rosbiefplakken in repen van ± halve centimeter. Pluk de rucolasla in stukken.
Bak de rosbiefreepjes op hoog vuur in wat olijfolie met een uitgeperste teen knoflook, zout en peper. Het gaat erom dat het vlees iets dichtschroeit, het hoeft eigenlijk nog geen 2 minuten te bakken.
Giet op de bodem van een ovenschaal wat olijfolie, leg hierin de dichtgeschroeide rosbiefreepjes, bedek het vlees royaal met de rucola sla (niet te zuinig want de sla slinkt in de oven), strooi over de sla wat zout en rozemarijn en strooi tenslotte wat groene peperkorrels over het geheel.
Zet de ovenschaal in de oven op grillstand (± 200 graden). Na ± 10 tot 15 minuten is dit heerlijke vleesgerecht klaar.
Heerlijk met rozemarijnaardappeltjes en tomatensalade.
Receptnummer: 1870 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 21 min. | Meer recepten van: Angelique
Opmerking:
voor het recept van de rozemarijnaardappeltjes zie Angelique's aardappeltjes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept