Ingredienten: (4 pers.):
1,5 kg (stevige) aardappelen
0,125 l vleesbouillon (tablet)
1 ui,
4 stengels bleekselderij
1,5 dl Campina Room Fris
5 el mayonaise
1 el mosterd
versgemalen zwarte peper, zout
0,5 tl venkelzaadjes
2 el citroensap
1 grote appel
200 gr. ham
1 blikje cocktail worstjes | Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar. Snijd ze in plakjes. Schenk de bouillon erover en laat ze afkoelen. Pel en snipper intussen de ui. Snijd de schoongemaakte bleekselderij in kleine stukjes, Roer de Campina Room Fris met de mayonaise, mosterd, zout, peper, venkelzaadjes en het citroensap door elkaar. Snijd de geschilde appel in blokjes en meng die direct door de saus, Snijd de cocktailworstjes en ham in blokjes. Meng in een grote schaal de aardappelen, ui, bleekselderij en worst door elkaar. Schenk het sausje erover en schep alles voorzichtig om, Laat de saus minstens 1 uur intrekken. |