Nieuws   Zoeken 

Tieneke's poffert
Ingredienten: (6 pers.):
1 pak zelfrijzend bakmeel
250 ml melk
4 eieren
zakje krenten/rozijnen
zakje abrikozen
evt. stukjes banaan
vanillesuiker
snufje zout
(poffertpan)
Bereiding:
Klop eerst de eieren en de melk tot een geheel. Doe dan het bakmeel erbij + suiker en zout. Doe als laatste de vruchten erbij. Doe dit in de poffertpan en laat dit 1 uur en 15 minuten stomen.
(De poffertpan moet in een grote pan met ca 3 cm water op de bodem staan te pruttelen)
Als de poffert klaar is snijd je er plakjes van. Die maak je dan lekker met boter en stroop, boter en suiker etc. etc. en ik ben nog een belangrijke vrucht die je kunt gebruiken vergeten, namelijk stukjes appel, die smaken er ook heel lekker in.
Receptnummer: 1891 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Tieneke
Opmerking:
Het is een soort cake met vruchten (appel, rozijnen, krenten, banaan, abrikozen). Je eet het warm als
hoofdgerecht, net als pannenkoeken, poffertjes etc.
Een pofferttrommel is een soort cakeblik (rond) met deksel. Deze trommel zet je met het beslag met de deksel erop in een grote pan met ca. 3 cm water te pruttelen, totdat hij gaar is (1 uur en 15 minuten)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept