Nieuws   Zoeken 

Haasjes' mexicaanse kip
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo kipfilet
3 middelgrote uien
1 theelepel sambal
8 eetlepels ketchup
citroensap
1 blikje ananas
mix voor Babi Pangang
hot curry
knoflook
ketjap
Bereiding:
Kip kruiden met peper, zout, hot curry, knoflook en ketjap en bakken. De Babi Pangang mix in het geheel (dus ook de marinade) mengen met water totdat een dikke saus ontstaat. De saus aan de kook brengen. De kip uit de pan halen, in stukjes snijden en in de Babi Pangang saus laag opzetten.
De uien fruiten met de sambal in de boter van de kip.
Daar vervoogens ruim ananassap, de ketchup en het citroensap bij doen. Daar vervolgens de in stukjes gesneden ananas bij doen en het geheel nog even doorbakken.
Dat vervolgens bij de kip in de Babi Pangang saus doen. Serveren met rijst en sla.
Receptnummer: 1892 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Hanneke Dingjan
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept