Nieuws   Zoeken 

Sonja's portugese boerenstoofpot
Ingredienten: (6 pers.):
600 gram hamlappen
200 gram chorizo
1 rode paprika
1 groene paprika
1 courgette
2 uien
1 aubergine
1 fles dao terras (portugeze rode wijn)
1 zakje cela vita aardappelschijfjes
1 groentebouillongblokje
wat peterselie
zout
peper
Bereiding:
Snijdt de hamlappen in blokjes. Bak deze in een koekenpan met wat olijfolie. De Groenten, chorizo meebakken. Het geheel in een grote soeppan doen; een hele fles Dao (rode wijn), het bouillonblokje en als laatste de aardappeltjes erbij en natuurlijk ook zout en peper. Je kan er evt. nog wat water bij doen. ± 2 uur laten stoven en je hebt een overheerlijke stoofpot die een beetje tussen stoofpot en maaltijdsoep inzit.
Receptnummer: 1908 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 140 min. | Meer recepten van: Sonja
Opmerking:
Met de groenten (ik zelf hou van lekker veel) kun je varieren. Maar paprika en ui mag hierin niet ontbreken.
Lekker met stokbrood.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept