Nieuws   Zoeken 

Els' massala kip
Ingredienten: (4 pers.):
4 kuikenbouten
zout
Spaanse peper
1 flinke ui
4 teentjes knoflook
olie of boter
6 aardappelen
4 el massala (hindoestaanse kerrie)
2 laurierblaadjes
1 kippebouillontablet
Bereiding:
Halveer de kuikenbouten en zout ze. Wrijf ze vervolgens in met de massala. Olie of boter verhitten en de fijngehakte knoflook, spaanse peper en ui hierin zachtjes fruiten. Kip toevoegen en in ca. 15 minuten rondom bakken. Aardappelen schillen en in vieren snijden. Voeg 2 kopjes water aan de kip toe plus de aardappelen, het bouillonblokje en de laurierblaadjes en laat het geheel stoven tot alles gaar is. Als het te droog dreigt te worden, meer water toevoegen.
Hierbij eet je rotie en bijvoorbeeld boontjes.
Receptnummer: 1920 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Rotie is nogal bewerkelijk om te maken, het is kant en klaar te koop maar wie het zelf wil maken zie mijn rotie recept. Het is wel lekkerder om zelf te maken, doe het dan bijvoorbeeld eens in het weekend!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept