Nieuws   Zoeken 

Marijke's hete bliksem met appelmoes
Ingredienten: (2 pers.):
gehakt
aardappelen
uien (of uitjes)
augurken
paneermeel
appelmoes
Bereiding:
Kook de aardappelen. Bak het gehakt en voeg de gesnipperde uien toe. Doe het mengsel van gehakt en uien in een ovenschaal. Verwarm de oven voor. Voeg de stukjes augurk hieraan toe. Zodra de aardappelen goed gaar zijn, op de gebruikelijke manier puree maken. De puree op het gehaktmengsel scheppen. Tot slot een beetje paneermeel over de puree strooien. De schotel in de oven zetten en in ongeveer 15-20 minuten (evt. laatste minuten onder de grill) verwarmen totdat er een mooi bruin korstje op komt. De schotel serveren met (koude) appelmoes.
Receptnummer: 1925 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Marijke van Beukering
Opmerking:
Een heerlijk winters gerecht. Ik vond het als kind erg lekker door de combinatie van appeltjes en gehakt. Mijn tante noemde het altijd hete bliksem, misschien kennen anderen een ander recept onder deze naam.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept