Nieuws   Zoeken 

Esthelle's exotische kipstoofschotel
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. kipfilet
2 uien (of sjalotjes)
1 klein blikje ananas op eigen sap
2 el. olie
2 teentjes knoflook
1/2 tl. paprikapoeder
1/2 tl. kerriepoeder
1 1/2 dl. warme kippenbouillon (blokje)
125 ml. creme fraiche
zout en peper
75 gr. cashewnoten
2 handjes gewelde rozijnen
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes.
Snijd de uien in dunne ringen. Laat de ananas uitlekken en snij de ringen in stukjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin de kipblokjes op hoog vuur in ca. 3 minuten.
Voeg de uien, de uitgeperste teentjes knoflook, paprikapoeder, kerriepoeder en wat zout en peper toe. Roerbak alles ca. 2 minuten. Voeg de kippenbouillon toe en lat het gerecht ca. 25 minuten stoven. Roer voor het serveren de creme fraiche door het stoofpotje en voeg de stukjes ananas, de nootjes en de rozijnen toe.
Eet smakelijk!!
Receptnummer: 2032 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Esthelle Ruyter
Opmerking:
Een heerlijk recept dat nooit verveelt omdat je kunt met de ingredienten. Wel of geen ananas, noten of rozijnen. ook de kip is, naar smaak, te vervangen, varkenshaas, kalkoenfilet of lamsvlees. 1 kleine courgette mee stoven is ook heerlijk. Hierbij serveer je gewoon een salade met wat gebakken aardappeltjes, smullen maar.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept