Ingredienten: (4 pers.):
10 sjalotjes
2 teentjes knoflook
250 gr. kastanjechampignons
1 parelhoen
75 gr. spekblokjes
peper, zout
15 gr. suiker
3 tl tijm
50 gr. boter
2,5 dl. Beaujolais primeur
1 dl. gevogeltefond | Bereiding:
Pel de sjalotjes en snij ze in stukjes.
Pel de knofllook en snij de teentjes in plakjes.
Bestrooi het parelhoen van binnen en buiten met peper en zout.
Bak in een braadpan de spekreepjes zachtjes uit in de boter. Schep ze uit de pan.
Bak het parelhoen in de boter rondom bruin.
Voeg de sjalotjes toe en fruit ze zachtjes in 5 minuten, terwijl u ze af en toe omschept.
Doe de suiker, knoflook, tijm en uitgebakken spekjes erbij en bak alles nog 1 minuut, terwijl u blijft omscheppen.
Schenk nu de wijn over het parelhoen. Breng de wijn aan de kook. Laat de wijn een paar minuten op hoog vuur koken en draai ondertussen het parelhoen een paar keer om.
Doe de gevogeltefond erbij en breng alles opnieuw aan de kook.
Doe een deksel op de pan en stoof het parelhoen 40 minuten, terwijl u het af en toe keert.
Schep nu de champignons door het kookvocht. Dek de pan weer af en stoof alles nog 10 minuten.
Neem het parelhoen uit de pan en kook het stoofvocht nog een paar minuten op hoog vuur in.
Breng zonodig nog op smaak met peper en zout.
Verdeel het parelhoen in stukken.
Serveer de saus er apart bij. |