Ingredienten: (6 pers.):
4 eieren
25 gr boter of margarine
25 gr bloem
2 dl melk
2 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
1 dl appelmoes
2 eetlepels citroensasp
1 theelepel kaneelpoeder
1 hoge ovenvaste (souffle)-schaal (2 liter)
boter of margarine om in te vetten | Bereiding:
Oven voorverwarmen op 175 graden C of gasoven-stand 3.
Schaal invetten. Eieren splitsen. In pan boter verwarmen en de bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot een gladde saus ontstaat. Suiker en vanillesuiker erdoor roeren. Door de saus,appelmoes,citroensap en kaneel roeren. In een schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen.
Saus luchtig door eiwitten spatelen. Soufflemengsel in de schaal scheppen in het midden van de oven ca.20 a 25 minuten gaar bakken. Ovendeur op een kiertje zetten en souffle in nog ca.10 minuten goudbruin bakken. Direct serveren. |