Ingredienten: (6 pers.):
2 blikjes roze zalm (netto ca. 200 g.)
8 plakjes witbrood zonder korsten
3 eieren
1/2 rode paprika
75 gr. venkel
1 tomaat
slablaadjes
1 fl. kerrie-ananassaus
peper
bakpapier
| Bereiding:
Zalm laten uitlekken (3 eetl. zalmvocht achterhouden)
Velletjes/graatjes verwijderen en zalm fijnprakken
Venkelgroen bewaren voor garnering
Plakjes brood heel fijn verkruimelen. Venkel en paprika in hele kleine stukjes snijden. Brood/venkel/paprika goed door zalm mengen. Eieren/zalmvocht/4 eetl. kerrie-ananassaus/iets peper goed loskloppen. Door zalmmengsel roeren.
Ronde ovenschotel (1/2 liter) invetten, bodem bekleden met
ingevet bakpapier. Zalmmengsel erin scheppen en heel goed aandrukken. Met mes bovenkant de bovenkant gladstrijken.
Voorverwarmde oven (175 graden) de pate in ca. 1 uur
goudbruin en gaar bakken.
Uit oven een paar minuten laten afkoelen en platte schaal
op ovenschaal leggen. Samen keren en pate op schaal laten glijden, bakpapier verwijderen.
Afgekoelde pate garneren met sla, venkelgroen en partjes tomaat. Rest kerrie-ananassaus apart erbij geven
|