Wouter's kaassoep met wijn en spekjes |
Ingredienten: (4 pers.):
2 aardappelen in blokjes
0.75 l bouillon
100 gr spek reepjes
1 prei
100 gr kaasblokjes
1 ui gesnipperd
2 dl witte wijn
4 eetl. slagroom
beetje bieslook
zout/peper | Bereiding:
De blokjes aardappel en de ui in de bouillon met witte wijn 20 min. gaar koken. In een droge pan de spekreepjes 8 min. bakken totdat ze knapperig zijn. Slagroom en prei in ringen door de bouillon roeren en aan de kook brengen. Haal de pan van het vuur en voeg de kaas en spek toe. Strooi beetje bieslook erover en KLAAR !!! |
Receptnummer: 2191 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Wouter |
Opmerking: Dit kan ook als hoofdgerecht. Met stokbrood. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |