Jan Jongen's pittige kousenband |
Ingredienten: (4 pers.):
800 gr.kousenband
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook uitgeperst
100 gr.ontbijtspek in blokjes
2 dl.kippenbouillon{kant en klaar}
2 dl.tomatensap
2 el. sojaolie
1 el.sambal
4 el.bawang goreng(voorgebakken uitjes)
klein beetje zout | Bereiding:
snij de kouseband in stukken van 3 cm. kook de kousenband met wat zout 10 minuten in ruim kokend water. giet af en spoel koud, bak de spekjes uit in de olie en voeg de gesipperde ui en knoflook toe. doe dan de sambal erbij schud even om en blus af met de tomatensap en bouillon. voeg dan de kousenband toe laat alles ongeveer 15 minuten stoven, serveer het bestrooid met de bawang goreng. |
Receptnummer: 2192 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: jan jongen |
Opmerking: heerlijk met sate en witte rijst of als rijsttafelgerecht. dit recept kan ook met sperziebonen i.p.v. met de kousenband |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |