Nieuws   Zoeken 

Jan Jongen's ham-champignonspasteitjes
Ingredienten: (4 pers.):
2 el.verse thijmblaadjes
400 gr.champignons
2 sjalotjes
1 teen knoflook uitgeperst
2 dl creme fraiche
400 gr.rauwe ham in plakjes
ongeveer 2 dl bouillon kant en klaar
30 gr bloem
30 gr boter
4 el olijfolie
1 glas cognac
4 pasteibakjes
peper en zout
Bereiding:
borstel de champignons schoon,verwijder een stukje van het voetje en snij de champignons in vieren.snij de ham in reepjes en snipper de sjalotjes smelt de boter en maak van de bloem een roux.giet de bouillon en de creme fraiche erbij en kook al roerende even door tot een gebonden saus(bechamelsaus).zet de champignons aan in hete olijfolie en bak even om en om.voeg dan de knoflook,tijm, en rauwe ham toe.bak nog even door en blus het af met de cognac.roer alles door de saus breng het op smaak met wat peper en zout.serveer het in de voorverwarmde pasteibakjes
Receptnummer: 2213 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept