Nieuws   Zoeken 

Jan Jongen's almeerse aardappelballen
Ingredienten: (6 pers.):
1 kg aardappels(bloemig)
1 losgeklopt ei
250 gr geraspte parmezaanse kaas
50 gr bloem
boter om te bakken
peper en zout
Bereiding:
schil,was,kook en pureer de aardappels.roer het ei erdoor,zeef dan de bloem erover,spatel met150 gr.van de kaas er goed doorheen.en breng op smaak met wat peper en zout.vorm van de puree balletjes ter groote van een bitterbal en bak ze in de boter om en om goudbruin.bestrooi ze vlak voor het serveren met de rest van de kaas
Receptnummer: 2215 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
tip meng een bosje gehakte basilicum samen met de kaas door de puree.dit aardappelgerecht met een italiaans tintje is heerlijk bij gebraden lambsbout.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept