Ingredienten: (6 pers.):
2 el geschaafde amandelen
125 gr gepelde amandelen
125 gr dadels zonder pit
50 gr blanke rozijnen
1 el geraspte sinaasappelschil
1 tl citroenrasp
4 el abrikozenjam
1/2 tl kaneelpoeder
1 klein borrelglaasje apricotbrandy of cognac
6 sterappels of red delicious
2 el citroensap | Bereiding:
Rooster de geschaafde amandelen in en droge koekenpan en zet ze apart. Hak de amandelen en de dadels grof.
Meng er de rozijnen, de geraspte sinaasappelschil, de citroenrasp, de abrikozenjam, het kaneelpoeder en de apricot brandy door. Was de appels en snijd er aan de bovenkant een kapje af. Zet de appels in de magnetronschaalen verwarm deze onafgedekt op 700 Watt in de magnetron gedurende 2-3 minuten. De appels moeten iets zacht worden, maar niet helemaal gaar. (wie geen magnetron heeft, legt de appels 5 minuten in kokend water.) Hol de appels met en spitse lepel uit.
Besprenkel ze aan de binnenzijde met citroensap tegen verkleuren. Voeg het vruchtvlees van de appels bij het dadel- mengsel en strooi de geschaafde amandelen erover.
|