Nieuws   Zoeken 

Sandra's salade van beenham met frambozen-notendressing
Ingredienten: (6 pers.):
Diverse slasoorten: rode sla, veldsla, eikenbladsla
1 rode paprika
1/2 blik mais (ca.220 gr)
75 gr. walnoten of hazelnoten
500 gr. beenham (in plakken)
2 el fijngehakte bieslook (vers of uit de diepvries)
Voor de dressing:
2 el frambozenazijn
versgemalen peper en zout
mespuntje mosterd
mespuntje suiker of 1 tl honig
2 el notenolie
2 el (olijf)olie
Bereiding:
Was de slasoorten, laat ze goed uitlekken en zet ze apart.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Giet de maiskorrels af. Hak de helft van de noten grof.
Meng voor de dressing de frambozenazijn met peper, zout, mosterd en suiker of honing.
Giet de olie er al roerend scheutje voor scheutje bij.
Schep de gehakte noten erdoor.
Meng de helft van de dressing door de sla.
Verdeel de sla met de paprikareepjes en de mais over de borden. Leg de plakken ham erop en giet de rest van de dressing eroverheen. Garneer de salade met de hele noten en fijngehakte bieslook.
Receptnummer: 2221 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Sandra
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept