Nieuws   Zoeken 

Greetje's Kerstpate met sinaasappel-mandarijnsaus
Ingredienten: (4 pers.):
4 plakjes (50 gr.)wildpate (andere pate kan ook)
1 sinaasappel
3 mandarijnen
2 el marmelade
1 tl allesbinder (of een ander bindmiddel)
slablaadjes (ijsbergsla)
Bereiding:
Pers de sinaasappel uit, pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Houd 12 partjes apart en snij de rest door midden
Verwarm de sinaasappelsap met de marmelade. Roer tot de marmelade is gesmolten. Leng de allesbinder aan met een beetje water en roer het door het sinaasappelsap.
Breng de sinaasappelsaus aan de kook en laat hem enkele minuten koken. Laat de saus afkoelen en roer hem geregeld even door. Roer de stukjes manderijn erdoor
Verdeel de reepjes sla over vier borden en leg de plakjes pate erop. Schep de saus erover.
Receptnummer: 2225 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Greetje Botter Fik
Opmerking:
lekker met geroosterd brood
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept