Nieuws   Zoeken 

Jeannette's simpele nasi
Ingredienten: (4 pers.):
1 portie AH gegrild kipsateh zonder stokjes
1 bakje macaronigroenten (versvak)
1 bakje Conimex Ajam Paniki
(olijf)olie
1 teentje knoflook
1 ui in snippers
1 pak smoorrijst
ketjap manis
sambal oelek
maggi
peper en zout
evt. nasikruiden
Bereiding:
In een wok of hapjespan een beetje olie verhitten en de knoflookteen hierin fruiten tot het geurt, daarna de teen verwijderen. Fruit nu de ui in de olie en voeg de helft van de Conimex Ajam Paniki toe (de andere helft gaat in de vriezer voor de volgende keer). Snijd de kipstukjes kleiner, voeg het toe aan de ui en bak dit heel even. Voeg nu ook de satehsaus toe (zit bij de kipsateh in de verpakking). De champignon uit het macaronipakket wassen en snijden en bestrooien met wat peper en zout. Voeg dit toe en bak dit al roerend tot het gaar is. Voeg 5 dl water toe met de gewassen groenten, een scheutje ketjap, maggi en evt. peper en zout of nasikruiden. Met het (spat)deksel op de pan even laten koken en dan de smoorrijst erbij. Dit al roerend droogbakken (de rijst neemt het vocht op). Op smaak maken met sambal.
Receptnummer: 2233 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jeannette Noordzij
Opmerking:
De Conimex Ajam Paniki zit in een handig doosje met dekseltje, wat het zo makkelijk maakt om het in te vriezen. Het platte doosje past bij mij in de (platte) fruit-la van mijn vriezer, het neemt in ieder geval weinig ruimte in.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept