Shii-takesoep van Els
Ingredienten: (4 pers.):
2 ons shii-taken
1 ons winterwortel
1 ui
stukje gemberwortel
3 el boter
2 kruidenbouillontabletten
1/2 tl sambal oelek
handje tauge
teentje knoflook
scheutje droge sherry
bieslook
Bereiding:
Wortel schrappen en hiervan 3/4 in stukken snijden. Ui in stukken snijden en de gember fijnsnijden. 2 el boter verhitten. Ui bruinbakken. Toevoegen: de helft van de shii-taken, de wortel, gember, bouillontabletten, sambal en een liter water. Klein half uurtje zachtjes koken. Achtergehouden shii-taken in plakken snijden. De achtergehouden wortel in heel dunne reepjes snijden. Boven maatbeker of andere pan bouillon zeven. 1 el boter verhitten, knoflook erboven uitpersen en de achtergehouden shii-taken even bakken.Bouillon weer goed verhitten en een scheutje of scheut als je dat lekker vindt sherry erdoor roeren. Over 4 soepkommen de kleingesneden wortel, gebakken shii-taken en de tauge verdelen. Bouillon erover schenken. Bieslook erboven fijnknippen. En klaar is dit heerlijke soeppie.
Receptnummer: 2240 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept