Nieuws   Zoeken 

Jeannette's pikante wortel-ovenschotel
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr worteltjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 zakje mix voor macaroni (knorr of honig)
25 gr boter of margarine
250 gr rundergehakt
zout
1 eetl shoarmakruiden (silvo)
1 eetl ketjap manis
3 dl melk
1 zakje aardappelpuree (maggi)
Bereiding:
Worteltjes wassen, schrappen en in plakjes snijden. De ui snipperen. In een steelpan of kom de mix voor macaroni in water wellen volgens gebruiksaanwijzing. In een koekepan boter verhitten en ca. 3 min. de ui bakken. De knoflook erboven uitpersen en vlees toevoegen. Doe hierbij: de shoarmakruiden, macaronimix (met vocht) en ketjap. Het vlees al scheppend bakken tot het gaar is. De worteltjes met weinig zout ca. 20 min. koken. In een pan water en melk aan de kook brengen en de aardappelpuree maken volgens de aanwijzingen op het pak. Een ovenschotel (inhoud 1,5 ltr) invetten en hierin laagje voor laagje de ingredienten scheppen: - worteltjes op de bodem - gehaktmengsel er overheen - laagje aardappelpuree - worteltjes - enz. het laatste laagje MOET aardappelpuree zijn! Afdekken met aluminiumfolie en in de koelast zetten tot gebruik. De volgende dag is het het lekkerst, omdat alle kruiden dan lekker zijn ingetrokken. In het midden van de oven zetten op 200 graden, ca. 30 min. Tijdens het opscheppen is het belangrijk dat bij elke schep van elke laag wat meekomt.
Receptnummer: 2243 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Jeannette Noordzij
Opmerking:
Ruim 10 jaar geleden is dit recept door een lezeres ingestuurd naar Tip Culinair en ik maak het nog steeds.
MIJN TIP: vervang de gehakt voor 300 gr kippoulet, dat maakt het meer af, vind ik.
Als je het in twee delen maakt: de ene dag voorbereiden en de andere dag bakken dan is het een snel-klaar-recept. Want de voorbereiding kost hooguit een kwartier. Besluit je om toch meteen na het maken te bakken dan ben je wel even bezig!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept