Nieuws   Zoeken 

Kipfiletspiesjes met bosui
Ingredienten: (4 pers.):
4 bosuitjes
8 grote tenen knoflook
400 gr. kipfilet
peper, zout
12 satestokjes
1 el roerbakolie
4 el volle yoghurt
2 el currysaus
2 el fijngeknipt bieslook
Bereiding:
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze elk in 6 stukjes. Pel de knoflook en halveer de tenen. leg de kipfilet op een snijplank, dek ze af met huishoudfolie en sla ze met een hakmes plat of vraag uw slager dit te doen. Snijd de filets in de lengte in 12 repen en bestrooi ze met peper en zout. Steek de repen zigzag aan de satéstokjes en prik telkens een stukje bosui of knoflook mee. Bestrijk ze met de olie en rooster ze onder de hete grill in ca. 7 min. rondom bruin en gaar. Klop een sausje van de yoghurt, de currysaus, het bieslook en peper en zout naar smaak. Serveer de spiesjes met het sausje. Lekker met een tomatensalade en een gepofte aardappel.
Receptnummer: 225 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept