Nieuws   Zoeken 

Lauretta's gebakken aardappelen met kaas, uien en spek
Ingredienten: (4 pers.):
750 gram geschilde aardappelen
35 gram boter
100 gram doorregen gerookt spek, in kleine blokjes gesneden
2 uien, gepeld en in ringen gesneden
200 gram jong belegen kaas, in kleine blokjes gesneden
2 eetlepels gehakte peterselie
zout
peper
Bereiding:
Kook de aardappelen in een pan water met wat zout in 15 minuten bijna gaar. Giet de aardappelen af, laat ze wat afkoelen en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een grote koekepan en bak hierin het spek uit. Voeg de uien toe en fruit deze 3 minuten mee. Voeg de aardappelen toe en bak ze regelmatig omscheppend bij matige hitte lichtbruin. Breng de gebakken aardappelen op smaak met wat zout en peper. Strooi de blokjes kaas over de aardappelen. Leg het deksel op de pan en laat de kaas in circa 5 minuten smelten. Bestrooi het gerecht met de peterselie.
Receptnummer: 2256 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Lauretta
Opmerking:
Lekker met gebraden varkensvlees en salade van krulandijvie (frisée)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept