Nieuws   Zoeken 

Sandra's Buche de Noel
Ingredienten: (6 pers.):
Voor de opgerolde koek:
boter om in te vetten
5 eieren
1 zakje vanillesuiker
100 gr suiker
100 gr bloem
50 gr maiezena
1/2 theelepel bakpoeder
snufje zout
Lage rechthoekige vorm ---
25cm - 35cm
Voor de vulling:
50 gr suiker
1/2 dl water
50 gr gehakte hazelnoten of amandelen
1 eetlepel koffielikeur
Voor de garnering:
200 gr boter
125 gr poedersuiker
40 gr cacaopoeder
1 eetlepel koffielikeur
chocolade koffieboontjes of kerstchocolaatjes
Bereiding:
Bereiding van de koek:
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bekleed een lage rechthoekige vorm van 25cm - 30 cm met bakpapier. Vet het bakpapier in.
Klop de eieren met de vanillesuiker en de suiker dik en romig.
Zeef de bloem, maizena, bakpoeder en een snufje zout boven het eimengsel en spatel deze er voorzichtig door.
Schep daarna het beslag in een vorm en strijk dit glad.
Bak de koek in het midden van de oven in ca.10-12 minuten gaar en lichtbruin.
Bereiding van de vulling:
Breng in een steelpan 1/2 dl water en de suiker aan de kook.
Voeg de noten toe en laat het mengsel iets stroperig worden.
Meng de likeur erdoor.
Leg een theedoek of een stuk bakpapier klaar en keer hierop de biscuitcake.
Trek het gebruikte bakpapier eraf.
Strijk de vulling over de koek en rol deze onmiddelijk op.
Laat de rol afkoelen en snijd de zijkanten gelijk.
Bereiding van de garnering:
Roer de zachte boter, poedersuiker, cacaopoeder en koffielikeur romig. Bestrijk de boven- en zijkanten van de rol met deze creme en trek er in de lengterichting met een vork strepen in voor het boomschorseffect.
Laat het gebak opstijven in de koelkast.
Versier de boomstam met chocolade.
Receptnummer: 2263 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Sandra
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept