Nieuws   Zoeken 

Jan Jongen's Costa-Rica flavours
Ingredienten: (4 pers.):
1 blik bamboescheut
500 gr. biefstuk in kleine korte plakjes gesneden
2 bosuitjes in halve ringen gesneden
1 stuk verse gember van ongeveer 2 cm.
1 teentje fijngesneden knoflook
1 el. limoensap
2 el. olie
1 stuk paksoi(klein)
1 verse rode peper in ringen gesneden
1 doosje champignons
2 el. sojasaus
1 ui in ringen gesneden
allesbinder
zout
zwarte peper
Bereiding:
verwijder de steeltjes van de champignons en snij ze in brede reepjes. was de paksoi en snij het witte gedeelte ook in brede reepjes en het groen wat fijner. maak vervolgens een sausje van het vocht van de bamboescheuten, sojasaus en limoensap. voeg de in zeer dunne reepjes gesneden verse gember toe aan het sausje. kruid de biefstuklapjes met zwarte peper en roerbak het 1 minuut met de ui, bosui, rode peper en de knoflook in zeer hete olie. voeg daarna de paksoi en bamboescheuten toe en roerbak ze 1 minuut mee. voeg het sausje toe en zet het vuur laag. breng het op smaak met wat zout en bind het iets met de allesbinder. lekker met wilde rijst en een compote van litchi's (chinese vruchten) en physalis (japanse kers)
Receptnummer: 2269 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
indien verse gember niet verkrijgbaar is vervang het dan door 1 tl. gemberpoeder
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept