Ingredienten: (4 pers.):
4 tl. bouillonpoeder
een halve el. mosterd(grof)
4 el. piccalilly
2 el. sherry
4 slavinken | Bereiding:
bouillonpoeder in 2 dl. water oplossen. piccalilly, mosterd, bouillon en de sherry in een kom mengen. slavinken droogdeppen met keukenpapier. slavinken in een pan met anti-aanbaklaag leggen. dan op een laag vuur beginnen. door de warmte smelt een gedeelte van het vet uit het vlees. dan 2 el. water toevoegen om aanbakken te voorkomen. als het vet uit het vlees is getreden vuur hoger zetten. slavinken in 15 minuten rondom bruin bakken. vlees uit de pan op een bord leggen afdekken met aluminiumfolie en warm houden. piccalillymengsel toevoegen aan het bakvet. langzaam aan de kook brengen en de saus 3 minuten doorkoken. slavinken verdelen over 4 borden en een gedeelte van de saus erover schenken. |