Nieuws   Zoeken 

Jan Jongen's Heerlense raasdonders
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. achterham (dikke plakken)
1/4 creme fraiche
3 el. franse mosterd
2 blikken kapucijners
3 teentjes knoflook
2 el. provencaalse kruiden
6 el. olijfolie
2 dl. rode wijn
2 uien
6 vleestomaten
Bereiding:
snij de ham in reepjes, pel en snipper de ui en de knoflook. snij de tomaten in partjes, verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de ui 3 minuten op een hoog vuur. voeg de knoflook, de tomaten, de ham en de kruiden toe en bak ze 2 minuten mee. voeg de wijn toe en kook het geheel 3 minuten op een hoog vuur. roer de (uitgelekte) kapucijners erdoor en laat het gerecht een paar minuten pruttelen. roer de mosterd en de creme fraiche erdoor en laat het gerecht goed heet worden. heerlijk, heerlijk, heerlijk!!
Receptnummer: 2274 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
lekker met warm stokbrood en een gemengde salade
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept