Nieuws   Zoeken 

Greetje's kerstterrine met gerookte zalm en paling
Ingredienten: (4 pers.):
1 pakje gerookte zalmfilet (100 gr)
1 pakje gerookte palingfilet (100 gr)
2 blaadjes witte gelatine
1 pakje verse roomkaas naturel (200 gram)
1 eetlepel franse mosterd
3/4 dl. slagroom
dille/komkommer
kleine cakevorm (ca. 20 cm)
plastic folie
Bereiding:
Vorm bekleden met plastic folie. Helft van de gerookte zalm over bodem verdelen. Gelatine in ruim koud water ca. 5 min. laten weken. Intussen de paling in hele kleine stukjes snijden Roomkaas en mosterd door elkaar roeren tot glad mengsel, palingstukjes erdoor roeren. In steelpan 1 eetlepel water verhitten, gelatine goed uitknijpen en van vuur af in het hete water oplossen. Gelatinemengsel al roerend in dun straaltje aan paling/kaasmengsel toevoegen. In kom slagroom bijna stijf kloppen en door paling/kaasmengsel scheppen. Helft van dit mengsel in vorm scheppen, rest van de zalm erover verdelen. Rest van paling/kaasmengsel erop scheppen. Afgedekt in koelkast ca. 4 uur laten opstijven Plank op cakevorm leggen, samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden, plastic folie voorzichtig verwijderen. In plakken snijden en garneren met dille en plakjes komkommer.
Receptnummer: 2290 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 260 min. | Meer recepten van: Greetje Botter Fik
Opmerking:
serveren met geroosterd casinobrood
Deze terrine kan ook heel goed ingevroren worden, voor gebruik een avond van tevoren in koelkast zetten
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept