Sandra's oesterzwammen met marsalasaus
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr oesterzwammen
2 kleine prei
25 gr boter
peper en zout
1/2 theelepel kerriepoeder
Voor de saus:
1/2 dl marsala
1 dl groentebouillon(van een tablet)
2 eetlepels creme fraiche
100-125 gr boter
1 eetlepel groene peperkorrels (potje of blikje)
1 eetlepel fijngehakte basilicum (vers of diepvries)
Bereiding:
Voorbereiden:
Borstel de paddestoelen. Snijd de grotere oesterzwammen iets kleiner maar behoud zoveel mogelijk de vorm. Gebruik van de prei de lichtgroene delen en snijd deze in luciferdunne reepjes van 5 cm lang. Verhit de boter en roerbak hierin de preireepjes in ca. 3 minuten. Voeg peper, zout en de kerriepoeder toe.
Schep de prei uit de pan, houd deze even warm. Bak de oesterzwammen in het bakvet van de prei ca.2 minuten.
Haal ze uit de pan.
Bereiden:
Roer de aanbaksels los met marsala.
Voeg de groentebouillon, de creme fraiche en de peperkorrels toe en laat dit mengsel iets inkoken. Klop de in stukjes verdeelde boter erdoor maar gebruik niet meer boter dan nodig is om een lichtgebonden saus te krijgen. Verdeel de prei over 4 voorverwarmde borden. Leg de oesterzwammen op het preibedje, giet de saus eromheen en strooi de basilicum erover.
Receptnummer: 2299 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: sandra
Opmerking:
Marsala is een wijn.Vervang de preireepjes door peultjes of bleekselderij.
Gebruik witte port of vermout in plaats van marsala.
Recept uit boodschappen van de Jumbo.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept