Nieuws   Zoeken 

Sandra's groenterisotto met kervelsaus
Ingredienten: (4 pers.):
2 sjalotjes of 1 ui
200 gr broccoli
1 kleine winterwortel
150 gr sperciebonen
1/2 blik artisjokharten
4 eetlepels olijfolie
25 gr boter
250 gr risottorijst (rondkorrelrijst)
8 dl groentebouillon (van een tablet)
2 eetlepels geraspte belegen kaas
Voor de kervelsaus:
1.5 dl slagroom
1 klein bosje kervel(of 2-3 el uit diepvries)
2 eierdooiers
peper en zout
Bereiding:
Voorbereiden:
Pel de sjalotjes en snipper deze.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Schrap de wortel en snijd deze in dunne plakjes.
Haal de sperciebonen af en verdeel ze in stukjes.
Giet de artisjokharten af en halveer ze.
Hak de kervel fijn en zet deze apart voor de saus.
Bereiden:
Verhit de olijfolie en de boter. Fruit hierin de sjalotjes.
Voeg de broccoli, wortel en sperciebonen toe en laat deze zachtjes ca.3 minuten meebakken. Meng de rijst erdoor en roerbak zo'n 2 minuten totdat de rijst iets glazig is. Voeg 2 dl bouillon toe. Schep de massa steeds om en voeg opnieuw bouillon toe als het vorige verdampt is. Schep naar ca.10 minuten de artisjokharten erdoor. Kook de risotto in nog ca.5-10 minuten al roerend gaar. Meng de geraspte kaas erdoor en houd het gerecht even warm. Maak intussen de kervelsaus.
Verwarm de room met de fijngehakte kervel. Roer de eidooiers in een pannetje los en zet deze au bain marie. Giet er al roerend met kleine scheutjes tegelijk de kervelroom bij.
Blijf roeren en kloppen tot de saus licht gebonden is.
Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de saus bij de risotto.
Receptnummer: 2300 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: sandra
Opmerking:
Vervang de broccoli door groene asperges. Gebruik in plaats van kervel 1 eetlepel pesto(basilicumsaus)
Recept van boodschappen van de Jumbo.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept