Nieuws   Zoeken 

Els' gevulde meloen met garnalen
Ingredienten: (4 pers.):
2 kleine meloenen
250 gr. garnalen
sap van een halve citroen
1 kleine komkommer
4 halve tomaten
85 gr. geroosterde geschaafde amandelen
1 sinaasappel
4 el olie
3 el slagroom
zout en peper
2 el fijngehakte munt
4 takjes munt voor de garnering
mespuntje suiker
Bereiding:
Meloenen doormidden snijden en de zaadjes eruit halen. Het vruchtvlees eruit scheppen zodat een laagje van 1/2 cm. overblijft. Snijd een stukje van de onderkant zodat de meloenhelften blijven staan. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Komkommer schillen en in kleine blokjes snijden. Ontvel de tomaten en haal de zaadjes eruit en snijd ze dan in reepjes. Sinaasappel schillen en in partjes verdelen. Meng citroensap, olie en slagroom tot een sausje. Roer daar de munt, suiker, zout en peper doorheen. Schep meloenstukjes, sinaasappelpartjes, groenten en garnalen door elkaar en verdeel het over de meloenhelften. Garneren met een takje munt en wat amandelen.
Receptnummer: 2304 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept