Nieuws   Zoeken 

Gemarineerde hamlappen
Ingredienten: (4 pers.):
1 teentje knoflook
1 rood pepertje
1 el gehakte gember (Baukje)
350 gr. hamlappen
2 el droge sherry (Stefano)
3 el ketjap asin
1 tl bruine basterdsuiker
1 ui
2 rode paprika's
300 gr. spinazie
2 el neutrale bakolie (Sense)
allesbinder
Bereiding:
Pel en snipper de knoflook. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Hak de gember heel fijn. Snijd de hamlappen in dunne reepjes. Klop voor de marinade de knoflook, het pepertje, de gember, sherry, de ketjap en de suiker door elkaar. Schep het door het vlees en laat het minimaal 15 min. marineren. Pel en snipper intussen de ui. Maak de paprika's schoon en snijd ze in in repen. Was de spinazie en laat deze heel goed uitlekken. Neem het vlees uit de marinade en dep het met keukenpapier droog. Verhit de olie en bak het vlees al omscheppend in 5 min. bruin. Voeg de ui en de paprika toe en bak deze al omscheppend 5 minuten mee. Voeg de rest van de marinade en de spinazie toe en bak alles al omscheppend 2 min. Bind het vocht met allesbinder. Eventueel garneren met 2 el geroosterd sesamzaad.
Lekker met mie.
Receptnummer: 233 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept