Nieuws   Zoeken 

Sandra's kippenbouillon met ei en citroen
Ingredienten: (6 pers.):
250 gr gerookte kipfilet
3 eieren
4 eetlepels citroensap
peper en zout
1.5 liter kippenbouillon (van een tablet)
3 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding:
Snijd de gerookte kipfilet in smalle reepjes.
Klop de eieren met de helft van de citroensap los.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Breng de kippenbouillon aan de kook en zet de warmtebron dan zo laag dat de bouillon net aan de kook blijft.
Klop een paar eetlepels bouillon door het eimengsel en roer het mengsel met een vork in een dun straaltje door de bouillon.
Blijf roeren tot het ei gestold is.
Voeg de rest van het citroensap en de kipfilet toe.
Warm goed door en serveer de soep bestrooid met de peterselie.
Tips:
Vervang de gerookte kipfilet eventueel door reepjes beenham.
Meng 2 eetlepels tomatenpurre door de soep.
Receptnummer: 2337 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: sandra
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept